Nova linija Allbirds patika napravljenja od drveća

allbirds-patike-ljetne1

Mnoge kompanije širom svijeta danas su podigle svijest o ekologiji pa su tako u proizvodnji odjeće i obuće okrenute alternativnim i prirodnim materijalima. U slučaju da ste poželjeli da nosite patike koje su napravljene od 100% prirodnih materijala, prava stvar za vas jeste brend Allbirds.

Sintetička vlakna i guma su materijali koji se uglavnom koriste za proizvodnju sportske obuće. Naravno, kupcima je dostupna i kožna obuća, a nerijetko se danas mogu pronaći i patike izrađene od pamuka. Kako pronaći patike koje su napravljene od 100% prirodnih materijala?

U pomoć pristiže novi američki brend Allbirds, koji proizvodi obuću od prirodnih materijala poput fine merino vune i osnove napravljene od recinusovog ulja, savršene zamjene za plastiku i gumu. Vuna koja se koristi u proizvodnji patika je prozračna i meka. Ovce su sastavni dio prirodnog ciklusa ugljenika jer se on nalazi u biljkama, koji ovce konzumiraju. Brend Allbirds koristi vunu isključivo od ovaca koje pasu na Novom Zelandu.

Nova linija ovog brenda patika je ovoga puta napravljena od drveća! U proizvodnji obuće koja je namijenjena za nešto toplije dane ovaj proizvođač koristi drvenu pulpu izvađenu iz stabala eukaliptusa. Materijal se pretvara u vlakno, koje se plete u mrežastu tkaninu. Oni koji su nosili ove patike kažu da je osjećaj nošenja kao da nosite nešto između pamuka i finog poliestera.
Kompanija proizvodnjom ovakve obuće želi da istakne važnost korišćenja i primjene održivih  materijala.

Došlo je vrijeme da isprobate patike od drveta! Patike od drveća se proizvode postoje u ženskoj i muškoj kolekciji i na sajtu proizvođača koštaju oko 95 dolara.

U radnjama BeCooL-a ove popularne patike koje su zadivile mnoge svjetske zvijezde možete kupiti po nevjerovatnoj cijeni od 60 KM.

Pogledajte ponudu Allbird obuće u BeCooL-u.

4